Történetünk

Az Oázis - ahol meghallgatnak Lelkigondozó és Mentálhigiénés Szolgálatot a Jézus Társasága

Magyarországi Rendtartománya alapította a Szociális Testvérek Társasága, a Szalvátor Nővérek, a Segítő Nővérek Kongregációja, a Jézus Szíve Társasága és világi

szakemberek támogatásával. Csatlakozott a kezdeményezéshez a Nyolc Boldogság Katolikus

Közösség és a Magyar Pálos Rendtartomány.

Az összefogás célja az volt, hogy a sokrétű társadalmi kihívás, pszichológiai szükségletek

közepette a fiatalok és a családok lelkipásztori támogatására új szervezeti forma jöjjön létre.

Hiszen mindinkább tapasztalható

  • az alapvető igény a meghallgatásra, az elfogadásra, a megértésre és a szeretetre. Ennek betöltése krízisprevenciós hatású.
  • Európában jelenleg óriási a szellemi összezavarodottság és az értékválság, mindent áthat a szekularizáció, ezért sokan keresik a kapcsolatot valamilyen spiritualitással és az Egyházzal.
  • Korunkban bizonytalan és nehéz folyamat érett személyiséggé válni, különösen azok számára, akik támogató család, élő közösségek nélkül élnek.
  • A  kezelhetetlennek tűnő helyzetekben túl kevés az elérhető pszichológai segítő hely.
  • Alig fellelhető az ingyenes lelkigondozói ellátás.
  • Fontos számunkra, hogy a szerzetesközösségek összefogásával az Egyház így is elérhetővé váljon.

 

Szolgálatunk ma is hiánypótló. Hétéves fennállásunk során közel 3300 személynek segítettünk, a lelkigondozói találkozások száma mintegy 3000, míg a csoportfolyamatokkal együtt több mint 6000 találkozás valósulhatott meg. (Frissítve: 2021.02.02.)

„Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem a Logoterápia előadás és beszélgetés sorozaton. Az egyik legfontosabb gondolata volt számomra, hogy még a legnagyobb nehézségeinkben is tudunk értéket találni. Az életünk tele van lehetőségekkel. És hogy a test és a psziché síkjából felül tudunk emelkedni a szellem szintjére, és értelmes emberi döntéseket hozhatunk szabadon. Mindig van belső szabadságunk. Betekintést nyertem az önismeret és a terápia egy különleges eszközébe. Olyanba, amely teljesen összhangban van a keresztény világnézetemmel is. Köszönöm az értékes előadásrészeket, és a gyakorlati kiscsoportos beszélgetéseket, ahol őszinte önismeretei beszélgetéseink indultak el. Köszönöm a jó szervezést.”

Juhász Bálint/ Logoterápia műhely 2019/ 2020.