Skype-os és telefonos lelkigondozás és mentálhigiénés beszélgetés a COVID-19 járvány idején

-

 

OÁZIS - az ÉLTETŐ találkozásokért

 

Krisztus feltámadt! - valóban feltámadt bennem is, hiszem-e, élem-e a Krisztussal való életet vagy benne ragadtam az üres sírban? Elborít-e a félelem, a mindennapok pörgése, a valós járványveszély miatti aggodalom vagy kétségbeesés? Képes vagyok-e hinni, engedni, hogy Isten - aki változatlan - továbbra is szeret és a legjobbat szeretné az életemben most is?

... bár lehet, hogy még ki kell sétálnom "a saját síromból", felismernem és elgyászolnom ami fáj ÉS legalább ennyit tudok tenni azért, hogy a Feltámadt, ma is élő Krisztus valódi változást hozzon az életembe.

Különös lehetőséget adnak a mindennapok ahhoz, hogy újra és újra döntsünk a szentháromságos egy Isten mellett, és így megelevenedjen kapcsolatunk Vele, önmagunkkal és szeretteinkkel, azokkal, akikkel kapcsolatban vagyunk. Amit személyesen tehetünk, kinél kinél egészen más lehet.

 

Járvány idején megváltozott működéssel várjuk a minket felkeresőket. A személyes lelkigondozói és mentálhigiénés találkozások, továbbá a személyes családkonzultáció szünetelnek az Oázisban. Folyamatban lévő csoportjainkat felfüggesztettük és halasztjuk.

 

Az Oázis 2020.03.23-tól átállt az online és telefonos lelkigondozói és mentálhigiénés kísérésre. Az elektronikus kísérés arra hív minket, hogy az azonnaliságot és a teljes anonimitást csak a telefonos lelkigondozás esetén tudjuk biztosítani (félfogadási időben, amit honlapunkon előre megadtunk), ugyanakkor a skype-os lelkigondozáshoz előzetes bejelentkezés és nyilatkozat kitöltése szükséges.

 

A térítésmentes online skype lelkigondozói és mentálhigiénés kísérés technikai feltételei:
Zavartalan 45 perc és tér – ez az első dolog, amit már meg is tettél önmagadért. Mivel a professzionális segítő, aki kísérni fog szintén odaszánja a teret és az időt, ez a lépésed máris megkétszereződik… ÖNMAGADÉRT!
 
PC vagy laptop, beépített vagy csatlakoztatható mikrofonos fejhallgató és webkamera; szélessávú internetkapcsolat; skype szoftver.

 

Menete: e-mail küldésével kezdődik, amit az oazis@jezsuita.hu címre lehet megtenni.

  • Munkanapokon 24 órán belül válaszlevélben időpontot egyeztetünk.
  • Az időpont-egyeztetéssel egyidejűleg a segítséget kérő személy nyilatkozatot tölt ki és PDF formátumban (!) visszaküld az oazis@jezsuita.hu e-mail címre.

A nyilatkozat megküldésével egyidejűleg már megküldheti a skype-azonosítóját is, így gyorsabban megtörténhet a skype azonosítók cseréje.

  • A visszaigazolt időpontban várjuk a minket felkereső személy skype-os videóhívását, azaz a segítséget kérő személy kezdeményezi a hívást.