COVID-19 eljárásrend az Oázisban, 2020. szeptember 1-jétől

-

Az Oázis Lelkigondozó és Mentálhigiénés Szolgálatnak mint a JTMR támogatott intézményének a következő intézkedéseket szükséges bevezetnie a COVID-19 fertőzésekkel ill. esetleges járványokkal kapcsolatos felkészülés és infekciókontroll terén.

A COVID-19 fertőzések megelőzésével, ill. az esetlegesen kialakuló járványokkal összefüggő feladatokért felelős személy az Oázisban: Orosz Andrea intézményvezető-helyettes.

 

Az épületekbe kizárólag egészséges, COVID-19 megbetegedés tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személy léphet be. A tüneteket mutató személyeket az intézmények zárt területére beengedni tilos!

A korábban kiadott fenntartói utasítások továbbra is érvényben vannak, jelen eljárásrend ezeket egészíti ki ill. részletezi, az egyházi, állami, egészségügyi hatóságok rendeletei és eljárásrendjei figyelembe vételével.

 

AZ OÁZIS TEREIBEN MINDENKI SZÁMÁRA KÖTELEZŐ

- a maszkhasználat

- a kézfertőtlenítés

- a kockázatcsökkentő nyilatkozat és kérdőív kitöltése

- az érintésmentes lázmérés

 

 

A minket felkeresőket az ajtóban fogadjuk, a legfontosabb tisztázó kérdés(ek) után: koronavírus-fertőzött-e tájékoztatjuk arról, hogy az esetleges megfertőzés kockázatának csökkentése érdekében célhoz kötötten egy rövid nyilatkozatot és kérdőívet töltetünk ki, amit elektronikus vagy egyéb formában nem tárolunk, harmadik fél részére hozzáférhetővé nem teszünk és legkésőbb két hét elteltével megsemmisítünk.

 

Ha a találkozás után nem sokkal kiderülne, hogy mégis koronavírus (nCoV) okozta betegségben szenved kérjük és köszönjük, hogy szolgálatunkat értesíti!