HÉTKÖZNAPOK LELKIGYAKORLATA

"a lelassulás imája" Ilyés Erika segítő nővérrel

Megható, hogy e járvány idején, karanténunk napjaiban, mennyi kreativitás, erény és öröm fedezhető fel.

Oly sokszor hallottuk, átéltük, hogy minden fel van gyorsulva, és most hirtelen behúztuk a féket és lelassultunk, megálltunk, megdöbbentünk. Több helyről hallom, hogy ez egyeseknek félelmet, másoknak szorongást, magányt, "nem tudom mit tegyek magammal" állapotot generál. Ez indította el bennem a gondolatot, hogy meghívjalak benneteket egy egyszerű hétköznapok lelkigyakorlatára.

A Hétköznapok lelkigyakorlata 2020 karantén idején azzal a vággyal indul, hogy a Szentlélek vezetésével és egy pár gyakorlati imatanács segítségével realitásunkat tudatosan, figyelemmel, Krisztusi értékekkel szeretett otthonunkban egyre inkább megéljük.

Nemes Ödön SJ-től egyszer azt hallottam, hogy a hétköznapok lelkigyakorlata segít bennünket, hogy napunk összes munkájával, eseményeivel, szenvedéseivel és örömeivel a Jóistennel való találkozás és annak eszköze legyen.

Most nem kell sietnünk, lelassultunk, mert oly sokszor kértük Őt, "ha egy picivel több időt tölthetnék otthon..." - Íme megadatott.

Építsünk be a napirendünkbe egy kis időt, a gondolatok, szavak, cselekedetek belső ízlelésére. Imádkozzunk, hogy Isten működjön bennünk, általunk.

Háromnaponta jelentkezem egy-egy impulzussal Húsvétig, ami elérhető lesz az Oázis honlapján és facebook oldalán is. Ha valaki szeretne a tapasztalatairól megosztani, azt megküldheti az oazis@jezsuita.hu e-mail címre, a tárgyba írja be: HÉTKÖZNAPOK LELKIGYAKORLATA 2020. Ha valaki szívesen ír, az válaszra is számíthat.

Addig is azt kívánom, hogy "csak "legyünk jelen, figyeljünk, és legyen szívből fakadó jó beszélgetésekben részünk, Istennel, szeretteinkkel, önmagunkkal.

 

                                                                                                                        Erika nővér

Dátum és idő
Helyszín
Ahol VAGY...