... amikor a Bölcsesség a testen keresztül érint meg...

önismereti fókuszcsoport

A naptárban szereplő dátum a jelentkezési határidőre (2021. október 15.) utal.

A csoportnapok: 2021. november 12-13. (péntek, szombat)

 

Fókusztrénerek: Orosz Andrea és Robogány Veronika

 

Zárt és támogatott, ezért kedvezményes a részvétel díja: 20.000,- Ft/ 2 nap/ fő

(minimum 8, maximum 15 fő)

 

 

Mi a fókuszolás?

A fókuszolás olyan módszer, amit az Oázisban önismereti jellegű kísérés keretében kínálunk egyéni és csoportos formában, és ami segíti a személyt a testi-érzelmi-gondolati szintű párbeszédben. Nem terápia, nem analízis, nem hipnózis, nem meditáció.

 

Önmagunkkal való együttlét, ahol tudatos figyelemmel fordulunk saját belső világunk felé, és kapcsolódunk a testi érzeteinkhez. Összekapcsol, “helyrerak” helyzeteket, eseményeket, érzéseket. Segíti az önmagunkkal való együttérzést, és gondolataink, érzelmeink, testi érzeteink integrációját. Önsegítő módszerként, belső erőforrásként is használható.

 

Eugene Gendlin Amerikában élő filozófus és pszichoterapeuta nevéhez fűződik. Sokan maguktól, ösztönösen is fókuszolnak, de bárki megtanulhatja és fejlesztheti ennek használatát.

 

Mire hívunk?

A kétnapos csoport lehetőséget kínál arra, hogy megismerd és megtapasztald a fókuszolás eszköztárát és szemléletét csoportmunka és egyéni demonstráció keretében. Lehetőséget kínál arra, hogy saját témáidon a tested bölcsességének figyelembe vételével, a saját tempódban dolgozz úgy, ahogy az számodra elfogadható.

 

Mindehhez biztonságos teret, kereteket adunk a fókuszmódszer eszközeivel. A határokat te szabod meg, csak annyi történhet, amennyi neked fogadható. Praktikusan mindez általában ülve, belső képekben történik, amiből a fókuszoló annyit oszt meg hangosan, amennyit szeretne.

 

Ízelítőt kaphatsz az önsegítő módszerként is ismert fókuszoláshoz. A két nap után a csoporttagok még egymást nem kísérhetik.

 

A JELENTKEZÉS FELTÉTELE

A csoportot kb. 60 perces interjú előzi meg az egyik csoportvezetővel: az alkalom előtt legkésőbb egy héttel (vagy amíg be nem telik a csoport) kerül rá sor. Az interjú során a jelentkezők mini fókuszoláson (15—20 perc) keresztül megismerhetik, mit is jelent fókuszolni.

 

A csoportba való beválasztás kritériumai: A teljes két napon való részvétel vállalása. A jelentkező legyen érdeklődő és nyitott arra, hogy jobban kapcsolódjon önmagához és csoportban dolgozzon. Nem feltétel, hogy valaki „ügyes legyen” a testi érzetek szintjén, a közös tanulásra való nyitottság a lényeg. Fontos, hogy a csoporttagok között ne legyen alá- fölérendeltségi vagy rokonsági kapcsolat (ahol bármilyen módon felmerülhet a függés vagy visszaélés lehetősége).

Az alábbi űrlap segítségével tud közvetlenül jelentkezni a programra. Ha kérdése van, az üzenet mezőben megfogalmazhatja azt is.

Dátum és idő